Handleiding Dashboard Doorlooptijden Geneesmiddelen

Algemene werking van het Dashboard Doorlooptijden Geneesmiddelen

Het Dashboard Doorlooptijden Geneesmiddelen geeft gebruikers inzicht in de vergoedingenstatus en doorlooptijden van sluisgeneesmiddelen en geneesmiddelen met een onderhandeladvies. Het dashboard is te gebruiken zoals hieronder beschreven.

Navigeren op het dashboard

De eerste pagina van het dashboard is een Hoofdpagina. U kunt het dashboard starten met een klik op één van de knoppen. Door te klikken op de knop ‘Bekijk alle geneesmiddelen’, kunt u het dashboard starten voor alle geneesmiddelen die in ons systeem bekend zijn. Wilt u echter een selectie maken op één van de ziektebeelden, dan kunt op de knop van het betreffende ziektebeeld klikken om het dashboard te starten.

Het Dashboard bestaat uit vier pagina’s:

 • Hoofdpagina
 • Doorlooptijden
 • Detailinformatie
 • Doorlooptijden specificatie
Schermafbeelding 1 - Hoofdpagina

Filteren in het dashboard

Het dashboard is volledig interactief waardoor u zelf selecties kunt maken om de informatie te bekijken. Deze filtermogelijkheid geldt voor alle tabbladen, behalve de Hoofdpagina.

U kunt naar de volgende pagina navigeren door te klikken op de Blauwe Pijl rechtsboven. Tevens kunt u naar de vorige pagina navigeren door te klikken op de Blauwe Pijl linksboven. Door op het huisje te klikken, keert u terug naar de hoofdpagina.

derde vergoedingsoptie scherm

Filters

Het is mogelijk om de data te filteren op basis van vier keuzemogelijkheden:

 • Ziektebeeld (uitsluitend wanneer u op de hoofdpagina ‘Alle geneesmiddelen’ heeft gekozen
 • Merknaam
 • Stofnaam
 • Marktvergunninghouder

Om een keuze te maken, klikt u op het witte balkje met de tekst ‘Alle’. Er verschijnt een keuzevervolglijst met opties. In het filter ‘Ziektebeeld’ kunt u één selectie maken door op de naam van het Ziektebeeld te klikken. Via de filters ‘Merknaam’, ‘Stofnaam’ en ‘Marktvergunninghouder’ kunt u één of meerdere selecties maken. U kunt deze ook weer deselecteren door nogmaals op de namen te klikken.

Schermafbeelding 3 - Filters

 

Zoekveld

Het is mogelijk om het dashboard te doorzoeken door een waarde in te vullen in de zoekbalk. Om de zoekopdracht uit te voeren, kunt u Enter’ op uw toetsenbord gebruiken of klikken op het ‘Vergrootglas.’ Om de zoekopdracht ongedaan te maken, kunt u klikken op het ‘Gum’ icoon.

Schermafbeelding 5 - Zoekveld

Keuzeselectie

Het is mogelijk om het dashboard te filteren op basis van de keuzeselectie voor ‘Vergoeding’. U kunt klikken op de keuzemogelijkheden ‘Ja’, ‘Nee’ of ‘In behandeling’ om de vergoedingsstatus te bekijken.

Filters ongedaan maken

Het is mogelijk om alle filters in één keer ongedaan te maken door te klikken op de button ‘Alle filters wissen’. Het dashboard wordt dan weer in de originele stand getoond.

Schermafbeelding 4 - Alle filters wissen

Het vergroten van visualisaties

Het is mogelijk om een visualisatie op het dashboard te vergroten door met uw muis op de visualisatie te staan. Er verschijnt rechtsboven een knop met ‘Focusmodus’. Als u hierop klikt, wordt de visualisatie schermvullend op het beeld getoond. Wilt u terugkeren naar het vorige scherm, klik dan links boven op ‘Terug naar rapport’.

Schermafbeelding 9a - Het vergroten van visualisaties
Schermafbeelding 2 - Filters en navigatie

Het sorteren van visualisaties

Het is mogelijk om de tabellen op het dashboard te sorteren op basis van een gekozen kolom. Als u op een kolomnaam klikt, verschijnt er een pijl omhoog of omlaag. De pijl omhoog betekent dat u oplopend sorteert en de pijl omlaag betekent dat u aflopend sorteert.

 • Oplopend teksten: van A naar Z
 • Aflopend teksten: van Z naar A
 • Oplopend getallen: van laag tot hoog
 • Aflopend getallen: van hoog naar laag
 • Oplopend datumvelden: van oud naar nieuw
 • Aflopend datumvelden: van nieuw naar oud

Beschrijving van de visualisaties

Doorlooptijden

De visualisatie doorlooptijden toont per ‘verkorte indicatie’ welke geneesmiddelen hieronder vallen. Per geneesmiddel wordt getoond op basis van drie fasen hoelang een fase duurt of heeft geduurd.

U kunt verticaal door de lijst scrollen met uw muis om alle geneesmiddelen te bekijken en horizontaal door de visualisatie scrollen om terug of verder in de tijd te gaan.

Tevens kunt u met uw muis op een balk staan om aanvullende informatie gepresenteerd te krijgen.

Met de toggle switch kunt u een keuze maken om het overzicht te tonen op basis van de Merknaam of op Stofnaam (of een geschiktere variant hiervan).

handleidingenpagina toggle scherm 1
handleidingenpagina toggle scherm 2

Overzicht geneesmiddelen

Dit overzicht toont detailinformatie over de geneesmiddelen. De informatie die gepresenteerd wordt is: stofnaam, merknaam, vergunninghouder, ziektebeeld, verkorte indicatie, volledige indicatie, vergoeding, categorie geneesmiddel, route en informatie.

Doorlooptijden specificatie

Dit overzicht toont per geneesmiddel de informatie rondom het proces. De datumvelden en de duur in dagen worden in dit overzicht per geneesmiddel gepresenteerd.