Afhandeling aanvragen farmaceutische vergunningen en WVKL -erkenningen ernstig vertraagd

De doorlooptijd van de behandeling van aanvragen (tot wijziging) van farmaceutische vergunningen en WVKL-erkenningen is momenteel helaas langer dan gewoonlijk. Mede door de coronacrisis heeft IGJ langere tijd geen inspecties op locatie kunnen verrichten. Toen beperkte inspecties weer op gang kwamen, heeft IGJ prioriteit gegeven aan de inspecties van bedrijven die mogelijk een rol gaan spelen in de productie van coronavaccins. De IGJ geeft prioriteit aan zogenaamde site clearance inspecties van dergelijke bedrijven en voorbereidend overleg hierover met de betrokken bedrijven. Daarnaast is in het najaar van 2020 prioriteit gegeven aan het inspecteren van apotheken die IC-gerelateerde middelen bereiden en doorleveren.

Lees verder...